Danielý vývar s knedličkami

250g mäsa z daniela (krk, hruď), 300g kostí zo zveriny, 1 malá mrkva, 1 malý petržlen, 1/4 celeru, 100g pečene z daniela alebo jeleňa, 1 vajce, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, pažítka.

Do hrnca so studenou vodou vložíme mäso, preseknuté kosti, privedieme do varu a vezmeme z povrchu tmavú penu, ktorá vznikla varením. Osolíme a cca 3/4 hodiny varíme. pridáme nakrájanú zeleninu a asi 1 1/2 hodiny ešte povaríme. Vývar precedíme. Vychladnuté mäso spolu s pečeňou, cibuľou, cesnakom zomelieme, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, a zamiešame. So zmesy tvarujeme malé knedličky, ktoré zavaríme do vývaru. Do jednotlivých porcií polievky vkladáme jemne nakrájanú pažítku.

 
Súhlas so súbormi cookie s Real Cookie Bannerom