Telefón

045 / 53 17 910

Email

info@chrien.sk

2 apríla, 2020

½ hlávky čerstvého karfiolu, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 1 hrsť fazuľových luskov, 3 lyžice oleja, 1 PL hladkej múky, 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky, 1 vajce, 7PL detskej krupice, ½ čajovej lyžičky soli, čerstvá petržlenová vňať

Zeleninu očistíme. Zemiaky a mrkvu nakrájame na malé kocky, karfiol rozoberieme na malé ružičky, fazuľové lusky na cca 3 cm kusy, všetko umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, osolíme a dáme variť. Keď je zelenina uvarená, pripravíme si riedku zápražku. Rozohrejeme olej a popražíme na ňom na drobno nasekanú cibuľu. Posypeme ju lyžicou hladkej múky a mletou červenou paprikou. Zalejeme vodou, premiešame a vlejeme do vriacej polievky. Necháme spolu prevrieť. Pripravíme si cesto na krupicové halušky z vajca, krupice, na jemno nasekanej petržlenovej vňate a soli. Do vriacej polievky postupne vhadzujeme čajovou lyžičkou pripravené krupicové cesto. Vždy len na špičku horúcej lyžičky, inak budú halušky veľké. Hotovú polievku podávame ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Posted in Recepty Polievky
Súhlas so súbormi cookie s Real Cookie Bannerom