2 apríla, 2020
½ hlávky čerstvého karfiolu, 2 mrkvy, 2 zemiaky, 1 hrsť fazuľových luskov, 3 lyžice oleja, 1 PL hladkej múky, 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky, 1 vajce, 7PL detskej krupice, ½ čajovej lyžičky soli, čerstvá petržlenová vňať
Zeleninu očistíme. Zemiaky a mrkvu nakrájame na malé kocky, karfiol rozoberieme na malé ružičky, fazuľové lusky na cca 3 cm kusy, všetko umyjeme a dáme do hrnca. Zalejeme studenou vodou, osolíme a dáme variť. Keď je zelenina uvarená, pripravíme si riedku zápražku. Rozohrejeme olej a popražíme na ňom na drobno nasekanú cibuľu. Posypeme ju lyžicou hladkej múky a mletou červenou paprikou. Zalejeme vodou, premiešame a vlejeme do vriacej polievky. Necháme spolu prevrieť. Pripravíme si cesto na krupicové halušky z vajca, krupice, na jemno nasekanej petržlenovej vňate a soli. Do vriacej polievky postupne vhadzujeme čajovou lyžičkou pripravené krupicové cesto. Vždy len na špičku horúcej lyžičky, inak budú halušky veľké. Hotovú polievku podávame ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou.