Potrebujeme:
6 stredne veľkých porov, 1 veľkú cibuľu, 1 strúčik cesnaku, 1 stonkový zeler, 6 veľkých zemiakov, 4 PL olivového oleja, 4 – 5 lístkov čerstvej bazalky, vegetu, soľ, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať
Postup:
Očistenú cibuľu, cesnak a stonkový zeler pokrájame nadrobno a opekáme na oleji asi 5 minút vo veľkom kastrole.
2. Por umyjeme, nakrájame na kolieska a pridáme do kastrola k zelenine. Opekáme ďalších 5 minút, potom pridáme zemiaky pokrájané na kocky a zalejeme asi 1 L studenej vody . Ochutíme soľou, vegetou,čerstvo pomletým čiernym korením a bazalkou. Varíme , kým zemiaky nie sú mäkké.
3. Polievku podávame s hriankou alebo krutónkami.